Trainingen

Gedurende diverse opleidingen in binnen- en buitenland leerde ik allerlei facetten van complementaire geneeskunde kennen. Daarnaast ben ik geschoold om zelf trainingen te geven. Mijn brede kennis over het menselijk lichaam, de menselijke geest, voeding, behandelmethoden, oefeningen en lichaamstaal deel ik graag met anderen in de vorm van trainingen voor zowel particulieren als ook in de vorm van workshops voor bedrijven.

Tijdens mijn trainingen besteed ik aandacht aan de leerstijlen van de deelnemers zodat elke deelnemer het optimale uit de training kan halen. De verschillende therapieën en verbanden worden tijdens de lessen duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Daarbij werk ik veel met beeldmateriaal zodat goed kan worden geoefend. Deelnemers oefenen ook met elkaar door elkaar te bestuderen. Er is ruimschoots gelegenheid voor het stellen van (persoonlijke) vragen. De trainingen zijn daarom uitsluitend geschikt voor kleine groepen. Indien gewenst maak ik de trainingen op maat.


Fysiognomie
– ‘Wie ben ik echt?’ (2 dagen)

In deze training leer je mensen te duiden op basis van uiterlijke kenmerken, eigenschappen en patronen. Daarbij richten we ons op de leer van de vier natuurelementen. Je leert een primair vuur-, water-, lucht- of aardetype of mengtype herkennen. Je krijgt inzicht in de dynamiek van de persoonlijkheid en de ziektebeelden die bij deze persoonlijkheid kunnen voorkomen.

Pathofysiognomie – ‘In je gezicht je gezondheid leren zien’ (2 dagen)

Tijdens deze training ontdek je waar in het gezicht de reflexzones van je organen worden afgespiegeld en leer je zwaktes te herkennen. We kijken o.a. naar de zones van: spijsvertering, hart- en circulatiesysteem, ademhalingsstelsel, hormonale stelsel, urogenitale stelsel, bewegingsapparaat en stofwisseling. Er worden behandelmethodes aangereikt om eventuele zwaktes te behandelen.

Chinese gelaatkunde – ‘Een eeuwenoude methode?’ (2 dagen)

Deze training is een goede aanvulling op de training Fysiognomie en Pathofysiognomie. Met deze training leer je mensen nog beter duiden. De Chinese gelaatkunde kent zones van leeftijden in het gezicht. Je leert op basis van deze zones naar het verleden, heden en de toekomst te kijken. Daarnaast leer je de twaalf gebieden in het gezicht die iets vertellen over de gezondheid, relaties met anderen, financiële status, familie etc.

Voeding  – ‘Is zoveel meer dan eten alleen’ (2 dagen)

In deze training leer je wat voeding is, hoe voeding werkt in het lichaam, welke voeding het lichaam echt nodig heeft en welke klachten/tekorten/ziektes kunnen ontstaan wanneer het lichaam niet op de juiste manier wordt gevoed. Ook komen de spijsvertering, zuur-base-evenwicht en de rol van hormonen aan de orde. Je krijgt leefstijltips én leert hoe je gezond kunt eten door goede voedselcombinaties te maken.

Praktische informatie

Alle trainingen bestaan uit twee dagen in principe van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De trainingen worden in mijn eigen trainingsruimte in Sittard gegeven. Bij de training Pathofysiognomie wordt bij goed weer ook geoefend.

De prijs per training bedraagt € 225,- inclusief btw per persoon. Dit is inclusief cursus- en oefenmateriaal, water met limoen of verse munt, biologische koffie, kruidenthee en vers fruit gedurende de hele dag, en een gezonde lunch bestaande uit huisgemaakte soep en een salade.

Elk trainingsblok kan ook afzonderlijk worden gevolgd.

Wilt u meer weten over deze trainingen, trainingsdata of trainingen op maat? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.


Wat anderen vinden van mijn trainingen

 • De rust en het geduld waarmee je de best ingewikkelde stof uitlegt;
 • De liefde die eruit straalt voor wat je doet;
 • Echt een topdag;
 • Professioneel gedaan;
 • Oog voor detail;
 • Bevlogen en kundige docent;
 • Mogelijkheid tot oefenen, was erg nuttig;
 • Fijne sfeer van de groep in de klas (soort van vertrouwen);
 • Ik zou je les aan iedereen die dit onderwerp interesseert aanbevelen;
 • Goed en begrijpelijk uitgelegd;
 • De dag vloog om;
 • Super interessant;
 • Het heeft mijn verwachtingen overtroffen;
 • De lunch was zen;
 • Ik ben me veel meer bewust geworden van een aantal dingen;
 • Prettige en goed verzorgde eigen locatie;
 • Karin is een kennisvat en dos(c)eert haar enorme vakkundigheid op een hele fijne manier met respect voor alle deelnemers. Rustig, met humor en ruimte voor vragen;
 • Een nuttige 2 daagse workshop achter de rug over de pathofysiognomie. Het werd op een prettige en vooral duidelijke manier gebracht zonder voorkennis nodig te hebben. Zoals ik nu weet, je bent van veel markten thuis en weet mensen op allerlei gebieden doeltreffend te kunnen helpen.
 • Een aanrader voor iedereen die zijn kennis wil verbreden ten behoeve van zijn/haar gezondheid.