Mijn Mandala: “Verbindingen leggen binnen de circle of life”

Een mandala kan tijdens de meditatie worden gebruikt als:

  • Object om de aandacht op te richten.
  • Symetrisch
  • Rust
  • Gericht naar het centrum
  • Verschillende elementen die een geheel vormen

Mandala’s zijn magische cirkelvormige figuren, oftewel een oersymbool, met symmetrische elementen, mooie tekeningen en patronen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk: ‘magische cirkel’.

Volgens de oosterse wijsheden dienen deze mandala’s tot innerlijke verrijking en bewustwording. De ‘circle of life’ is zichtbaar en de oneindigheid van het leven komt hierin tot uitdrukking. Zo magisch om te zien en te ervaren, want ook de verbindingen zetten wij samen in hun eigen kracht.

De patronen vormen een belangrijk element bij het uitvoeren van meditaties en rituelen. De buitenrand van de mandala is rond, ook wel de ‘circle of life’ genoemd en zie je terug in allerlei aspecten van het leven: de aarde, de zon, de maan, maar ook symbolisch, zoals de kennissen, familie- en vriendenkring.

De binnenkant van de cirkel biedt een hele veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kunt vinden met jezelf, waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen.

Het centrum, staat symbool voor de samengebalde oerkracht, daar waar letterlijk en figuurlijk alles met elkaar in verbinding staat.

Puur vanuit jezelf, werken we toe naar de kracht om te helen, om te stralen en om de positiviteit te ervaren zodat een vernieuwde weg ingeslagen kan worden. Op pure wilskracht worden de verbindingen gelegd die nodig zijn. Samen werken we toe naar een vernieuwde toekomst.

Mandala Karin Reichrath

Contact

u vragen of wilt u een intake gesprek plannen? Neemt u dan gerust contact met mij op.

Maak gerust een afspraak
Coaching & Advies